Coș de cupărături

0

Coșul tău de cumpărături este gol

Spre magazin

Lumină caldă sau rece? Află cum să alegi iluminatul potrivit pentru fiecare cameră

De către :Shop21ROcyber Admin 0 comentarii
Lumină caldă sau rece? Află cum să alegi iluminatul potrivit pentru fiecare cameră

Lumina este un element foarte important în amenajarea oricărei încăperi, deoarece alegerea acesteia, dar și a corpurilor de iluminat poate contribui atât la aspectul general al casei, cât și la starea psihică și productivitatea ta.

Există mai multe tipuri de lumină, potrivit în anumite contexte: lumina caldă cu o temperatură cuprinsă între 2200-3000 K; lumina rece cu o temperatură cuprinsă între 4000-6000 K și lumina neutră, care se situează între aceste valori.

Cum alegem iluminatul potrivit pentru fiecare cameră?

 

  • Biroul - pentru activitățile desfășurate la birou ai nevoie de multă lumină, iar cea mai potrivită este lumina rece, deoarece, fiind mai apropiată de lumina naturală, sporește gradul de concentrare și face ca detaliile să fie mult mai vizibile. De asemenea, luminca ecranelor este tot rece, atfel poți să-ți adaptezi privirea mult mai ușor.
  • Dormitorul - este un loc al relaxării și odihnei, așadar, este mai bine să folosești lumina caldă, care oferă o atmosferă confortabilă camerei și care îți poate induce o stare de calm și relaxare. Pentru activitățile intelectuale desfășurate în cameră, puteți opta pentru lămpi sau veioze, care accentuează iluminatul general.
  • Bucătăria - este un loc destinat atât activităților unde ai nevoie de concentrare, cum ar fi spațiul de gătit, dar și activităților de relaxare, cum ar fi zona de luat masa. Așadar, este nevoie să optați pentru un mix de lumini: spațiul de gătit are nevoie de lumină rece pentru a nu pierde din ochi niciun detaliu, iar zona de luat masa are nevoie de lumină caldă, pentru a socializa într-un mediu relaxant împreună cu familia. O variantă accesibilă poate fi montarea unei plafoniere pentru iluminatul general al bucătăriei și benzile LED, care pot fi montate deasupra spațiului de gătit.

 

 

 

 

 

Tag-uri :
Categorii : Blog

Postări asemanatoare