Coș de cupărături

0

Coșul tău de cumpărături este gol

Spre magazin

Cum alegi cel mai bun candelabru pentru casa

De către :Shop21ROcyber Admin 0 comentarii
Cum alegi cel mai bun candelabru pentru casa

Avand in vedere ca notiunea de candelabru nu se mai rezuma doar la varianta clasica, trebuie sa stii cum sa il alegi pe cel mai bun in functie de designul casei, de stilul in care aceasta este amenajata si de camera in care vrei sa il amplasezi. In plus, mai sunt si alte detalii de care trebuie sa tii cont, precum becurile care pot fi folosite cu candelabrul si usurinta montarii acestuia.

Mai jos am detaliat principalele caracteristici care te vor ajuta sa afli cum alegi cel mai bun candelabru pentru casa ta, in functie de nevoile tale, de stilul casei si de camera in care vei monta candelabrul.

Designul candelabrelor pentru casa

Unul dintre cei mai importanti factori atunci cand alegem candelabre pentru casa este felul in care acestea arata. In acest sens, cu totii ar trebui sa ne indreptam atentia catre corpuri de iluminat care se potrivesc din punct de vedere estetic cu restul incaperii, fie ca vorbim despre lustre pentru dormitor sau pentru living. Multe lustre au un design extrem de placut, astfel ca pot adauga un plus de stil spatiului.

Nu sunt foarte multe lucruri de spus in ceea ce priveste estetica lustrelor, deoarece acest lucru depinde de preferintele si gusturile fiecaruia. Te sfatuim insa sa aloci timp suficient pentru a studia ofertele si pentru a iti face o idee despre culorile, stilurile si modelele disponibile in magazine. Frumusetea este subiectiva, astfel ca vei sti daca iti place un candelabru in momentul in care il vei vizualiza. Iata care sunt sugestiile noastre, in functie de camera in care va fi amplasat corpul de iluminat:

  • Lustre pentru living – ce modele sunt cele mai potrivite

Pentru living poti alege lustre moderne, daca esti adeptul acestui stil, confectionate din metal sau cu abajur cu imprimeu greometric. Tot pentru living sunt potrivite candelabrele tip pendul, cu doua-trei brate suspendate la inaltimi diferite. Acestea pot fi asezate intr-un colt al livingului, langa canapea sau deasupra unei masute de cafea. Daca ai un living de dimensiuni mari, alege un candelabru cu 5-6 brate pe care sa il amplasezi in centrul tavanului.

In schimb, daca ai un living elegant si majestos, iti recomandam un candelabru elegant, confectionat din sticla sau cristal, cu detalii delicate si elegante. Poti opta pentru candelabre care reflecta lumina astfel incat sa para ca ai milioane de stelute in living.

  • Lustre sau candelabre pentru zona dining

Pentru dining poti alege candelabre deosebite, care sa ofere lumina ambientala si sa creeze o atmosfera deosebita. Daca ai o masa in stil clasic, atunci poti aseza deasupra ei un candelabru din cristal, in aceeasi forma ca si cea a mesei. O masa rotunda se va potrivi perfect cu un cadelabru rotund sau oval din cristal, cu diametru mic sau mediu, iar pentru o masa dreptunghiulara iti recomandam un candelabru patrat sau dreptunghiular, de dimensiuni mari.

  • Lustre sau candelabre pentru bucatarie

In bucatarie este nevoie de corpuri de iluminat practice si functionale. In cazul in care bucataria ta are un aspect traditional poti alege un candelabru cu abajur textil, cu impletituri de canepa. Daca ai o bucatarie moderna, alege un candelabru cu suspensii din sticla colorata, in forma cilindrica sau de disc. In cazul in care bucataria este de tip open-space poti amplasa doua-trei candelabre tip pendul deasupra blatului care separa restul casei de bucatarie.

  • Lustre sau candelabre pentru dormitor

Pentru dormitor poti alege lustre cu abajur textil, care sa aiba o nuanta apropiata de cea a tabliei patului. De asemenea, este potrivit si un candelabru cu doua-trei brate, asezat in centrul tavanului sau chiar deasupra patului. In functie de stilul in care ai decorat dormitorul, poti alege un candelabru cu finisaj cromat, potrivit stilului contemporan, unul antichizat, care se incadreaza perfect in decorul vintage sau retro sau unul cu elemente florale, potrivit pentru un dormitor romantic.

Tag-uri :
Categorii : Blog

Postări asemanatoare